18. jan, 2017

Tekst

«Livet» , - i et lite nålefilta ullbilde.

Dette nålefilta ullbildet er ikke så stort (21 x 28 cm), men det ønsker å fortelle noe. Det er et fantasibilde, som også kan være nøytralt dersom man ikke har kristen tro.

Som troende ønsker jeg å formidle Guds kjærlighetsbudskap gjennom dette bildet, og tenker at det kan være et bilde på livet og om tillit til Gud.

Kvinna (mennesket) står på et svaberg og ser utover sjø og mot åpent hav, med åpne armer. Kanskje har hun lengsel i seg mot noe, kanskje venter hun på noe, kanskje har hun stor smerte i livet sitt som får utløp her. Kanskje bærer hun på en smerte som hun ønsker tilgivelse for. Kanskje takker hun for noe, kanskje roper hun ut i fortvilelse på hjelp. Kanskje elsker hun livet her og nå, kanskje løfter hun ut armene i oppgitthet over hvordan livet ble og ber Gud om å holde henne fast. Kanskje ber hun for sine barn, sin familie, sine venner. Kanskje lovpriser hun Gud. Kanskje bare ER hun og kjenner på Guds fantastiske natur og på hans gode nærhet.

Du som ser på bildet, kan jo prøve å se deg selv og ditt eget liv inn i dette bildet, det som du er mest opptatt av akkurat nå.

Vinden blåser i håret hennes, det er opprørt sjø og havet der ute er «uendelig». Fyrlyset lyser alltid og viser vei for de som ferdes der. Fyret symboliserer Jesus og at han alltid lyser for oss og viser vei. Opprørt sjø kan symbolisere livet, som ikke alltid blir som vi hadde planlagt eller ønska, eller det kan storme rundt oss når vi egentlig bare ønsker trygghet og fred i sjel, kropp, sinn og ånd. «Det uendelige havet» tenker jeg kan være symbol for at vi ser og lengter mot den himmelske evigheten.

Treet på bildet kan også symbolisere livet vårt, med røtter og greiner som brer seg utover i et mer eller mindre kaos. Røttene kan være lange og solide, eller de kan ende ut i løse lufta…, også greinene. Treet kan kanskje se litt gammelt og goldt ut, men det er solid. Det kan ligne årstider uten bladverk (sein høst, vinter og tidlig vår), men også alderdom og livssyklus eller perioder i livet der det er lite fruktbarhet og livsgnist.

Treet kan også symbolisere tryggheten vi har i livet, det som er viktig og trygt for oss, med gode og lange røtter står det der som et godt fundament i livet. Det kan være hus, hjem, familie, venner, jobb mm.. Men livet kan skifte fort, og da står vi der og kan ha tillit til at Gud er med og trøster, bærer, styrker og leder. Treet kan også symbolisere valg, veivalg, smerte, sjukdom, sorg og savn; vanskelige ting som vi kan oppleve gjennom livet. Det vonde og vanskelige er der, følger med oss, men vi klarer etter hvert å lære å leve med det og leve videre.

Hvis du ser på treet som det som er vanskelig i livet ditt nå, så se på solstrålene som bryter fram og treffer. De trenger seg gjennom greinene og skaper lys i mørke. Det er velsignelsesstråler fra Gud. De lyser over deg og livet ditt, selv om de kanskje kan være vanskelige å få øye på. Ha tillit til at han er med deg på livsvegen.

I et hardført landskap som livene våre ofte kan være, finnes det også blomster og planter. Det gjelder å se etter de og plukke gleder.

Jeg ønsker Guds gode velsignelse over livet ditt!

Hilsen Eli

 

(PS. Bildet er til salgs)

Litt info om hva nålefilting er:

Nålefilting er en håndverksteknikk, som er utrolig spennende og kreativ. Det er ”tørr” toving av ull, der man kun bruker ei spesiell nål med små mothaker på tuppen til å filte sammen og forme karda ull til for eksempel hjerter og engler, nisser og troll, fugler, naturbilder, ansikter…., mulighetene er uendelige. Det blir å stikke og stikke og stikke ……… Det blir som å modellere i ull. Nålefilting er en utrolig spennende og morsom måte å jobbe med ull på, og du kan holde på med det nesten overalt. Det kreves lite utstyr og lite plass, kun filtenål, skumgummiunderlag og karda ull i ulike farger.