30. des, 2016

Den røde regn-/allværsjakka

Hei.

I dag er det nest siste dagen i 2016. Dette blir mitt siste blogginnlegg dette året, og det er ei veldig personlig historie fra desember i år. Det handler om ønsker og om bønnesvar.

 

Julepresangen

Det er absolutt ikke hver dag jeg kan si at Gud svarer direkte på bønn, men av og til er det så tydelig og rett og slett morsomt hvordan han svarer.

Jeg fikk penger til jul for å kjøpe julepresang til meg selv. Jeg tenkte en del på hva jeg trengte mest og burde kjøpe. Forslagene var mange, for det har vært innkjøpsstopp hos meg det siste året, bortsett fra jul og bursdag.

 

Siden jeg bor på Vestlandet og nå i Bergen, er jeg vant til mye «VÆR», så jeg fant ut at ei litt kraftig regn-/allværsjakke som gikk til ca knærne måtte være det rette. Ei jakke som tåler litt og ikke er for tynn. Høye sjøstøvler og sid tynn oljeregnfrakk har jeg fra før. Dette måtte bli ei jakke som dessuten ville få meg til å føle meg litt fin, ei jakke som jeg kunne se litt «fresch ut» i, et behov for å fornye meg var absolutt tilstede nå når vi går inn i et år der jeg skal fylle 60 år.... sukk.... Jeg går vanligvis i mørke klær, har mye svart, men bruker alltid tilbehør i farger. Min yndlingsfarge er lilla.

Siden jeg ofte har vansker med å passe inn i vanlige størrelser, hadde jeg ikke den helt store forhåpningen om at dette ville gå bra, men jeg satte meg ned og ba: «Kjære Jesus, jeg ønsker å kjøpe ei fin regn-/allværsjakke til jul for disse pengene, men pris og størrelse og fasong kan nok bli en utfordring for å matche mine behov. Hva skal jeg gjøre? Vil du hjelpe meg?» Jeg oppga hvilken butikk jeg ville besøke, maxpris og merke. Og jeg sa at dette merket har jeg veldig lyst på, og selv om den bare skulle finnes i rødt, ville det være ok. Hvorfor i all verden sa jeg det??????

Nå skal det sies, at røde klær nemlig ikke akkurat er «MEG». Jeg bestemte for lenge siden at rødt ikke er min farge, men det er fint på andre. Jeg har ikke brukt et rødt plagg siden jeg var ung. Uansett, jeg var i hvert fall helt sikker på at jeg denne gangen absolutt IKKE skulle kjøpe svart eller mørk farge.

Så da dro jeg til byen, spent som bare det. Jeg fant den butikken jeg hadde sett meg ut, en butikk jeg faktisk aldri hadde vært i, men jeg visste at de solgte regnklær. Det viste seg at her hadde de ulike typer av det merket jeg var på jakt etter og i mange prisklasser og størrelser, alle en god del dyrere enn det jeg hadde som maxpris. Så jeg blei litt skeptisk, men begynte å prøve og sendte opp noen bønner om råd. Jeg falt heldigvis mest for den jakka som var nærmest min maxpris (2000 kr). Den hadde rett fasong, var passelig kraftig, den var fin i størrelsen (var til og med romslig) og den fantes i fargene mørkeblå, mørkegrønn, rødlilla (hadde ikke min størrelse) og knall rød (med rosa knapper og rosa på hette og nederst på armene). Men den kosta 2600 kr!!! Det var for dyrt. Mørke farger var jo ikke aktuelt, hadde jeg bestemt på forhånd, så da var det jo kun den røde som var alternativet.

Hva tror du? Tilfeldighet? Det tror ikke jeg.

Jeg kjøpte den røde, - etter mye tenking og om og men, til det ble meg fortalt at de hadde 15% avslag på alle jakkene den dagen. Da ble prisen 2200 kr, nesten det jeg hadde som maxpris, så da var det ikke vanskelig å slå til. Jeg måtte jo bare le og takke Gud!

Så nå sprader jeg rundt og fornya i ei knall rød regn-/allværsjakke med rosa pynt, den rekker meg til midt på knærne, og sammen med lilla ullsjal og pannebånd flirer jeg og føler meg litt FLOTT! Ganske utrolig og spesielt, men det kjennes faktisk rett. Jeg må LE 😀. De i familien og venner som har sett meg, gir positive tilbakemeldinger, og sier at det var bra og på tide!

Fascinerende!!!!

PS: Selfie-bildet ble tatt på handletur i går 😎. 

 

Håper du får en fin nyttårsaften i morgen der du er, enten du er aleine eller sammen med andre. For meg blir det en rolig kveld.

Vel møtt i 2017 🙂, neste innlegg blir 1.januar.

 

Gud velsigne deg.

Hilsen Eli