15. jan, 2017

Våg i tro og stol på Gud.

Noen ganger når jeg skal skape et tekstilbilde faller alt på plass nesten med det samme, det være seg stoffer, farger, symbolikk, applikasjoner, hvordan jeg skal lage det. Andre ganger kan jeg få en idé, et utgangspunkt jeg ser for meg, men jeg finner ikke de rette stoffene eller farger, eller det blir noe som ikke er rett ang f eks symbolikk. Bildet kan bli hengende/liggende lenge, men der jeg jevnlig tar det fram og ser på det, studerer, ber, men gjerne legger det til side igjen. Jeg kommer ikke videre, det blir ikke rett. Til slutt løsner det og jeg mener at jeg kan se hva det er Gud vil at jeg skal formidle, og det kan være en god del annerledes enn mitt utgangspunkt.

Slik var det med dette bildet, som ble ferdig nå i januar, men påbegynt tidligere i høst og endra en del på underveis.

Jeg vil fortelle litt om hva bildet formidler, slik som det ble til slutt.

Det starter i Guds hånd og stigen mot for eksempel en utfordring, et mål, en drøm, frelse, evigheten, et kall, noe jeg ønsker å mestre.

Jeg kan våge i tro, på at når jeg er i Guds hånd, så er jeg trygg. Jeg må stole på Gud og at han hjelper meg, støtter meg og gir meg den kraften jeg trenger for å nå målet. I denne prosessen kan jeg gå trinn for trinn (skritt for skritt) i forvissning om at Gud er med meg hvert skritt jeg tar. Kanskje det går seint, eller kanskje jeg tar flere trinn i et jafs… Men jeg får bruke den tida jeg trenger og som er rett for meg.

Underveis kan det oppstå hindringer eller tanker og følelser som vil få meg til å stoppe opp/ gi opp/ snu. Derfor henger Guds løfte trygt fast i en hellig snor (en «gullsnor») om at jeg ikke trenger å frykte noe eller være redd. Han vil gi meg den kraften og styrken jeg trenger til å fullføre. Han vil være med meg på ferden. Så jeg kan trygt gå videre.

Når jeg har kommet fram til målet og jeg ser den åpnede døra, vil Gud fylle meg med ny kraft og lys, visdom og glede, og velsignelses-strålene vil kjennes så klare og tydelige.

Men også på veien dit kan jeg være oppmerksom på Guds velsignelses-stråler. De er kanskje ikke alltid så lette å se mens man strever, men de er der. De trenger seg fram også der, langs veien.

Gud er lys. Gud er kraft.

Grunnen til at jeg har brukt blå himmelfarge på hjertene med skrift istedenfor rød, er at de skal vise at utsagnene kommer fra himmelen, men samtidig vise at de kommer med kjærlighet.

De tre vertikale gullstrålene på bildet skal symbolisere treenigheten; Gud, Jesus og Den hellige Ånd.

 

 «Jeg er porten. Den som går inn gjennom meg, skal bli frelst og fritt gå inn og ut og finne beite». (Joh 10:9)

 

«Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, som ingen kan stenge» (Åp 3:8)

 

Ønsker deg ei fin uke som kommer.

Guds fred.

Hilsen Eli

 

Kommentarer

17.01.2017 18:50

Cecilie

Nydelig bilde som ble bare finere etter som jeg leste :)