8. des, 2016

Lyset i verden

Hei.

Jeg har blitt ledet til å skrive en kristen blogg. Da jeg skulle finne navn, var det "Lyset i verden" som ble vist meg. Hvorfor? spurte jeg. Jo, fordi navnet skal peke på MEG, var svaret. Selvsagt, svarte jeg, da blir DU Jesus subjektet og ikke jeg, og det er jo rett. Det navnet jeg hadde tenkt å kalle bloggen i utgangspunktet var "I Guds hånd".

Jesus er verdens lys, og når vi velger å leve nær Han, vil hans lys skinne på oss og gjennom oss til andre. Hans lys vil lyse opp veien for oss, skritt for skritt.

"Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti" Salme 119:105.

Målet med denne bloggen er å dele med andre det som er viktig for meg i min tro og vandring med Jesus: egne tanker/refleksjoner, bibelvers, sitater, dikt, egne tekstilbilder med forklarende tekst til (dvs hva jeg tenkte da jeg laget dem), ting jeg har lest og som jeg blir grepet av mm. Håper det kan bli til glede og oppmuntring for dere som leser.

Jeg er veldig opptatt av bildet av å være i Guds hånd på livsvegen. Det skal jeg komme mer tilbake til, også historien bak hvorfor dette er så viktig for meg.

For et par dager siden leste jeg Salme 16. Der står det blant annet at Herren er ved min høyre side så jeg ikke skal vakle, og han er alltid foran meg (v 8). Samtidig er det fryd og glede ved Herrens høyre hånd (v 11). Mange steder i Bibelen står det om Guds høyre hånd som holder fast, støtter og gir trygghet. Og det står jo også at Herren omgir oss på alle sider! 

Da jeg så på dette begynte jeg å tenke og se det for meg: Hvis Jesus går ved hver enkelt av oss sin høyre side og han støtter og leder oss med sin høyre hånd, og han i tillegg går foran oss, kan vel det bare bety at hans ansikt er vendt mot oss? For en vidundelig tanke og visshet!! Det oser av trygghet og kjærlighet! Da vil hans lys skinne på oss, lyse opp veien for oss, og lyse gjennom oss ut i verden til de menneskene vi møter på vår vei, dersom vi lar han få gjøre det.

Gud velsigne deg!

Hilsen Eli

Kommentarer

09.12.2016 00:29

Karin

Oppløftende å lese bloggen din , samtidig så har du egenproduserte bilder. Bare kjempe. Gud velsigne deg og glad for at han har vist deg denne veien. Klem

08.12.2016 17:26

Cecilie

Fint skrevet og du har mye godt å dele!
Takknemlig for at Herren lot våre veier krysses. Du hører mer fra meg senere :) klem